VOORWOORD

SCHOONMAAKHELDEN

Schoonmakers staan vooraan in de strijd tegen corona. Wij zijn schoonmaakhelden, die respect en goede afspraken in de nieuwe cao verdienen!

Afgelopen jaar was een moeilijk jaar. Door corona zijn veel mensen overleden of ziek geworden, ook schoonmakers. In dit verhaal vertelt schoonmaakster Yamina dat veel collega’s ziek werden van corona. Yamina werkt in een ziekenhuis en maakt kamers van coronapatiënten schoon. Schoonmakers zoals Yamina doen belangrijk werk in de strijd tegen corona. Daarom krijgen zij een bonus van 1.000 euro. Die bonus is er voor schoonmakers die tussen 1 maart en 1 september 2020 in een zorginstelling hebben gewerkt. Samen gaan we ervoor zorgen dat al die schoonmakers de 1.000 euro krijgen. Yamina is een schoonmaakheld. Maar dat zijn we allemaal. Alle schoonmakers zijn belangrijk om corona weg te krijgen. Zonder ons zou het coronavirus nog veel meer mensen ziek maken. Daarom mogen we trots zijn op onszelf!

Wij gaan door in 2021. Met de strijd tegen corona. We gaan vechten voor de schoonmakers die hun baan zijn kwijtgeraakt door de crisis. En we staan op voor onze rechten. Dat doen we ook als we volgend jaar weer afspraken voor een nieuwe cao maken. Schoonmakers doen belangrijk werk, dat weten wij al heel lang. Maar door corona is dat voor iedereen duidelijk geworden: schoonmakers zijn onmisbaar. Daarom hebben we recht op goede afspraken in de cao. Bijvoorbeeld over meer respect, meer loon en minder werkdruk. Maar wat we gaan afspreken met de schoonmaakbazen bepaal jij! In januari gaan onze kaderleden jou bellen om te vragen wat jij belangrijk vindt om afspraken over te maken. Maar dan moeten we wel jouw telefoonnummer hebben. Lees hier hoe je dat aan ons doorgeeft. Laat je stem horen! Dan gaan we samen strijden voor de dingen die beter moeten. Wij gaan door! Fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuw jaar. Khadija Tahiri President FNV Schoonmaak

Deel deze pagina