VOORWOORD

RESPECT

Veel schoonmakers hebben problemen op het werk. Daarom komen we in actie: we eisen een goede cao en respect!

Door de coronacrisis is het heel duidelijk geworden: schoonmakers zijn belangrijk en onmisbaar. Wij zorgen ervoor dat Nederland schoon blijft, zodat mensen niet ziek worden. Daarom verdienen wij meer respect en een goede cao.

PROBLEMEN

In de cao gaan we met de schoonmaakbazen afspraken maken over jouw werk. En met het werk van de schoonmakers gaat het niet goed. Daarover schrijft de enquêtecommissie van het Schoonmakersparlement in haar rapport. Er zijn veel problemen, bijvoorbeeld met werkdruk, loonstrookjes, contracten en ziekmelden.

GEEN RESPECT

De schoonmaakbazen hebben gewoon geen respect voor de schoonmakers. Ze beloven van alles, maar doen niets. Wij eisen dat de bazen de problemen oplossen en dat er goede afspraken in de cao komen. Daar gaan we met z’n allen voor strijden!

ACTIE!

Voordat we beginnen met onderhandelen, is er nog een actie met schoonmakers en alle andere onmisbare beroepen: de Dag van de Onmisbaren op 25 september. Kom ook en laat je horen! Namens alle schoonmakers zeg ik tegen de schoonmaakbazen: respect is geen woord, respect is wat je doet. Wij gaan door! Khadija Tahiri President FNV Schoonmaak

Deel deze pagina