SCHIPHOL


ACTIE OP SCHIPHOL

Op Schiphol moeten schoonmakers van Hago te hard werken. Daarom hielden zij een actie: ze stopten anderhalf uur met hun werk. Daarna is er een gesprek geweest tussen schoonmakers en Hago en zijn er afspraken gemaakt over minder werkdruk, ziekmelden en snipperdagen.

De schoonmakers van Hago op Schiphol hebben veel last van hoge werkdruk. Daarom vroegen zij het schoonmaakbedrijf om minder werkdruk en het recht om snipperdagen op te nemen.

ACTIE

Omdat Hago niet luisterde naar de schoonmakers, zijn de schoonmakers van de ochtendploeg anderhalf uur gestopt met hun werk. Na deze actie hebben de FNV-kaderleden met de manager van Hago gepraat en zijn er afspraken gemaakt over de werkdruk en snipperdagen.

AFSPRAKEN

Hago heeft gezegd dat er zo snel mogelijk acht schoonmakers per dag extra bij komen en dat snipperdagen gewoon zijn op te nemen. Schoonmakers die niet extra willen werken, kunnen dat doorgeven. Zij worden dan niet meer gebeld.

ZIEK IS ZIEK

Ook is de afspraak gemaakt dat voormannen direct stoppen met het sturen van foto’s aan schoonmakers van wat zij niet goed hebben schoongemaakt. En dat Hago zieke schoonmakers niet meer belt om te komen werken, want ziek is ziek.

FNV-kaderleden van Hago op Schiphol in actie.

MOE

‘We zijn blij met de afspraken’, vertelt een kaderlid. ‘Maar Hago moet wel doen wat er is beloofd. Er moet echt iets veranderen voor de schoonmakers, want de werkdruk is veel te hoog.’ De schoonmakers zijn moe, kapot, vertelt het kaderlid. ‘Na m’n dienst ga ik naar huis, eten, slapen en weer werken. Verder kan ik niks. Schoonmakers hebben pijn in hun nek en schouders en worden ziek.’

RESPECT

De kaderleden zullen met de manager van Hago blijven praten om te zorgen dat de schoonmakers gezond en veilig kunnen werken. En dat ze met respect worden behandeld. Wij gaan door!

Deel deze pagina