VOORWOORD

WIJ VERDIENEN EEN HOGER LOON!

Schoonmakers werken heel hard en zijn belangrijk in de strijd tegen corona. Maar we verdienen te weinig geld om normaal te kunnen leven. Onze lonen moeten omhoog!

Daarom doen veel schoonmakers in het hele land mee aan de Voor14-acties. Met de acties hopen zij dat het kabinet de lonen verhoogt naar 14 euro per uur. In Groningen vertelde onze collega Monika Eliens aan de bestuurders van de stad waarom de lonen omhoog moeten. Haar verhaal kun je hier lezen.

SUCCES

De acties van Monika en vele andere schoonmakers hebben succes. Amsterdam, Den Haag, Groningen en 14 andere gemeenten hebben tegen de Tweede Kamer gezegd dat het minimumloon omhoog moet naar 14 euro. En bijna alle politieke partijen zijn nu ook voor een hoger loon. Over een paar dagen zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer (op 17 maart) en dan kun jij mee beslissen wat de politiek gaat doen. Kijk goed naar wat de partijen willen en ga stemmen!

NIEUWE CAO

Een hoger loon kunnen we ook krijgen door een goede cao. Maar de onderhandelingen voor een nieuwe cao gaan later beginnen, omdat we op een goede en veilige manier willen praten met de schoonmaakbedrijven. En dat is lastig door corona. Dus stellen we de gesprekken even uit. We krijgen vanaf 1 juni wel gewoon onze loonsverhoging van 1,5 procent en later onze eindejaarsuitkering. Wij gaan door! Khadija Tahiri President FNV Schoonmaak

Deel deze pagina